Get to know me

zohra cuisine

Mijn naam is Zohra Abbou en heb een passie voor koken, geef mij maar de keuken ipv strijken! Wanneer ik in de keuken sta leef ik me uit, vaak ontstaan ideeen uit het niets, ik leg wat groentes en vlees/kip of vis op het aanrecht en bedenk ter plekke wat ik ervan kan maken! Het komt wel vaak voor dat ik 3 a 4 uur lang in de keuken sta, vele verklaren mij voor gek! Ach ja ieder zijn ding zeg ik altijd. Vaak wordt ik gevraagd om voor een grote groep mensen te koken, denk hierbij aan 50 tot 100 personen, hier is natuurlijk een grote voorbereiding voor nodig , ik houd van plannen en organiseren. Voor mijn gezin probeer ik wel elk weekend wel een traditionele Marokkaanse gerecht op tafel te serveren , puur voor de saamhorigheid, vaak is dit een tagine gerecht waar we dan gezamenlijk uit eten. De tagine is van aardewerk gemaakt, deze koop ik in uit Marokko, zo ook alle specerijen en (de olijfolie), hier zijn ze puur en de kruidenier maalt alles waar je bij staat! Je gerecht smaakt hierdoor erg lekker. Natuurlijk is het een groot verschil met de vacuum verpakte kruiden die hier in NL worden verkocht. Tijdens de Marokkaanse workshop is er veel interesse in de specerijen en men wilt vaak een klein zakje Ras el Hanout kopen. Ik sluit mijn workshop altijd af om feedback te vragen aan de groep, vaak wordt de workshop als zeer plezierig ervaren en het kan zijn dat er een punt is waar ik van kan leren, we zullen blijven verbeteren!

"Ik sluit mijn workshop altijd af om feedback te vragen aan de groep"